Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Na vier jaar als opleidingsdirecteur van de Master Gezondheidsrecht, draagt Johan Legemaate het stokje over aan Rolinka Wijne. Met een rijke schat aan ervaring binnen gezondheidsrecht en als docent, een duidelijke visie en onverminderde energie startte ze het academiejaar in haar nieuwe positie.

De Master Gezondheidsrecht wordt sinds 2006 aan de UvA aangeboden, eerst als track binnen de master publiekrecht en sinds het studiejaar 2019-2020 als zelfstandige master. De missie van de master Gezondheidsrecht is het opleiden van door kennis, nieuwsgierigheid en creativiteit gedreven juristen tot experts in het gezondheidsrecht, die zich bewust zijn van de mogelijkheden en de beperkingen van het recht in een maatschappelijke context. 

Nieuwe rol  

Voor de vervulling van haar nieuwe functie als opleidingsdirecteur maakte Wijne als docent en scriptiecoördinator al actief deel uit van de Master Gezondheidsrecht. “Tot 1 juni 2023 was ik docent en verzorgde ik de vakken Medische aansprakelijkheid en Rechtshandhaving in de gezondheidszorg. Ook was ik scriptiecoördinator. De twee genoemde vakken doceer ik nog steeds.”, vertelt Wijne. “In mijn huidige functie heb ik veel profijt van de ervaring die ik als docent heb opgedaan. Ik heb zeer zelfstandig kunnen werken en door de samenwerking met de vorige opleidingsdirecteur heb ik kunnen zien hoe hij zijn rol vervulde. Ik heb een goede band met de andere docenten en ook dat is nu behulpzaam.”  

Copyright: FdR
“Ik zie het als mijn missie om het onderwijs nog beter te maken door meer afstemming, structurering, uniformering. En uiteraard moeten we mee met de tijd. Het maakt mij enthousiast als ik eraan denk dat ik daar met de docenten invulling aan kan geven.” Rolinka Wijne

Ambities en uitdagingen  

Dit academiejaar viert de Master Gezondheidsrecht als zelfstandige master haar vierde verjaardag. Naast het krijgen van een kersverse opleidingsdirecteur, onderging de Master ook enkele vernieuwingen. Wijne speelde dan ook een belangrijke rol in het uitdenken en implementeren daarvan. De belangrijkste vernieuwing is de uitbouw van de vaardighedenlijn binnen de master. Haar enthousiasme wordt gedreven door de ambitie om het Masterprogramma te optimaliseren en de uitdagingen constructief aan te pakken. “Ik zie het als mijn missie om het onderwijs nog beter te maken door meer afstemming, structurering, uniformering. En uiteraard moeten we mee met de tijd. Het maakt mij enthousiast als ik eraan denk dat ik daar met de docenten invulling aan kan geven.”  

Mr. dr. R.P. (Rolinka) Wijne

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht