Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Welke regelgeving, stimulansen en bestuursstructuren kunnen de private sector motiveren om een eerlijke prijs te hanteren voor medicijnen? Katrina Perehudoff van LCHL was uitgenodigd om over dit onderwerp te spreken tijdens een plenaire sessie voor het 4e WHO Fair Pricing Forum.

Het 4de WHO Fair Pricing Forum, dat online werd georganiseerd, bracht alle belanghebbenden samen om de vooruitgang en de aanhoudende uitdagingen bij het realiseren van 'eerlijke' prijzen voor geneesmiddelen en medische producten te bespreken. Perehudoff sprak op de plenaire sessie, getiteld "Optimizing pricing policies and strategies by buyers and sellers", samen met vertegenwoordigers van zorgverleners, nationale overheden en de industrie. Haar bijdrage, gebaseerd op haar onderzoek, richtte zich op de noodzaak om samenwerking tussen belanghebbenden en transparantie te garanderen, handhavingscapaciteit op te bouwen en het maatschappelijk middenveld te betrekken. Katrina's bijdrage is gepubliceerd op de Medicines Law & Policy blog.

Katrina's deelname werd mede mogelijk gemaakt door een Veni-talent subsidie van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek.   

Lees meer over Katrina's onderzoek:  

Dr. S.K. (Katrina) Perehudoff

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht