Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op maandag 12 februari 2024 verscheen Corrette Ploem van het Law Centre for Health and Life, in het NOS-nieuws om haar expertise betreffende problemen bij het vergoeden van borstreconstructies door zorgverzekeraars.

Het artikel en item in het NOS-nieuws beschrijven problemen in het zorgsysteem met betrekking tot de vergoeding van borstreconstructieoperaties voor vrouwen die borstkanker hebben gehad. Hoewel de toenmalige minister zorgverzekeraars verbood om te vragen aan patiënten zelf naaktfoto’s te maken, gebeurt dit nog steeds. Deze patiënten worden geconfronteerd met obstakels en afwijzingen bij het verkrijgen van vergoeding voor noodzakelijke procedures, wat leidt tot extra stress en verlengd lijden. 

Copyright: -
Verzekeraars mogen het gewoon niet vragen aan de verzekerden, omdat de minister dat heeft bepaald. Daarbij is het uitermate belastend voor deze kwetsbare vrouwen die al een heel traject achter de rug hebben. Corrette Ploem in NOS

Corrette Ploem noemt de hele gang van zaken onbehoorlijk en onzorgvuldig. Ze bekritiseert de houding van de verzekeraars, die lijken te hopen dat patiënten bij afwijzing de moed verliezen om door te zetten. Ploem onderstreept dat plastisch chirurgen moeten bepalen of een operatie noodzakelijk is en dat deze zorg niet als luxe mag worden beschouwd, maar als essentieel voor het welzijn van de patiënten.

Prof. mr. M.C. (Corrette) Ploem

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht