Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In oktober verwelkomde het Law Centre for Health and Life een nieuwe gast fellow, Samira Koullali. Naast haar werk als juridisch adviseur Publieke gezondheid bij het Centrum infectieziektebestrijding aan het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM), zal zij tijdens haar visiting fellowship onderzoek doen naar de rol van wet- en regelgeving op het terugdringen en/of voorkomen van antibiotica resistentie (AMR).

Wie ben je?  

Ik ben Samira Koullali, geboren en getogen in Utrecht. Mijn studie Rechtsgeleerdheid heb ik gedaan in Amsterdam aan de VU. Ik ben privaatrechtelijk afgestudeerd.  Mijn werk carrière ben ik begonnen als wetgevingsjurist bij het ministerie van Sociale zaken en werkgelegenheid. Ik werk inmiddels 6,5 jaar bij het RIVM, nu als juridisch adviseur Publieke gezondheid bij het Centrum infectieziektebestrijding.   

Waar zal je onderzoek tijdens je visiting fellowship bij LCHL op focussen?   

Mijn onderzoek heeft betrekking op de rol van wet- en regelgeving op het terugdringen en/of voorkomen van antibiotica resistentie (AMR). Vaak wordt gedacht dat regulering AMR kan terugdringen, maar de vraag is of dat daadwerkelijk zo is en hoe moet dat er dan uitzien? Daar ga ik onderzoek naar doen.  

Wat doe je om te ontspannen? 

Mijn hobby’s zijn wandelen en vogeltjes spotten in de natuur, sporten, reizen, en sterrenkunde. 

S. (Samira) Koullali

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht