Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Het Law Centre for Health and Life verwelkomde in april 2023, Mahsa Shabani als adjunct-hoogleraar in Gezondheidsrecht en Digitaal Burgerschap.

Wie bent u?   

Mijn naam is Mahsa Shabani. Ik neem de functie van adjunct-hoogleraar Gezondheidsrecht en Digitaal Burgerschap aan de UvA, op mij. De afgelopen jaren ben ik werkzaam geweest als adjunct-hoogleraar in Health Privacy Law bij Metamedica, Universiteit Gent in België. Mijn doctoraal en postdoctoraal onderzoek was gevestigd aan de Universiteit van Leuven in België. Mijn onderwijs- en onderzoek achtergrond is publiekrecht en bio-ethiek, en mijn onderzoek en onderwijs zijn interdisciplinair.  

Wat wordt je rol in the Law Centre for Health and Life?    

Ik zal me richten op verschillende ethische, juridische en sociale aspecten van innovatie in de gezondheidszorg, in het bijzonder innovatie binnen de gezondheidszorg met betrekking tot kunstmatige intelligentie, het delen van gezondheidsgegevens en genomica. Mijn functie wordt ook gefinancierd in het kader van het sectorplan onderwijs, burgerschap en democratie in een digitale wereld. Daarom zal ik ook samenwerken met collega's die deel uitmaken van dit sectorplan. In dit kader wil ik me richten op onderwijs en onderzoek over onderwerpen die te maken hebben met burgerrechten in de context van gezondheid en digitalisering.   

Wat doe je om te ontspannen?   

Ik ga graag joggen als ik even wil ontspannen. Ik hou ook van lezen, reizen, films kijken en luisteren naar podcasts over verschillende onderwerpen!