Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
In augustus, verwelkomde the Law Centre for Health and Life een nieuwe junior onderzoeker, Majd Alshoufi. Samen met Katrina Perehudoff, zal hij de EU’s “bijwerkingen” op geneesmiddelen in het Midden-Oosten & Noord-Afrika (MONA).

Wie ben je?  

Mijn naam is Majd Alshoufi, en ik studeerde af aan de Universiteit van Damascus in Syrië met een bachelor diploma in Farmacie. Ik heb toen enkele jaren farmacie beoefend. Hierna kreeg ik een studiebeurs voor een masteropleiding in de Volksgezondheid aan de Universiteit van Debrecen in Hongarije. Nadat ik naar Nederland verhuisde, besloot ik aan een tweede masteropleiding te beginnen in Gezondheid en Milieu aan de Universiteit van Utrecht, waar ik nu in het tweede jaar zit. Ik word lid van the Law Centre for Health and Life als een junior onderzoeker, dankzij de toekenning van de Hestia beurs van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO), samen met dr. Perehudoff.  

Waar zal je onderzoek bij LCHL op focussen?  

Ik zal me verdiepen in de “bijwerkingen” van de EU op geneesmiddelen in het Midden-Oosten en Noord-Afrika (MONA). Onze studie heeft als doel te ontdekken hoe de beslissingen van de EU mogelijks een impact hebben op de goedkeuring van innovatieve geneesmiddelen in de MONA-regio. Uiteindelijk willen we de factoren begrijpen die een invloed hebben op de relatie tussen de EU en MONA.  

Wat doe je om te ontspannen?  

Om te ontspannen vind ik het fijn om een film te kijken (wanneer mijn katten dit toelaten!), te schaken en enkele outdoor activiteiten.