Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op 29 mei 2024 was Katrina Perehudoff van het Law Centre for Health and Life de gastspreker bij een hoorzitting in de Tweede Kamer der Staten-Generaal over dure medicijnen. Zij werd uitgenodigd door de Commissie voor Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS) om haar expertise te delen over prijstransparantie, mensenrechten en de juridische aspecten van deze kwesties binnen het wettelijke kader.

De hoorzitting werd georganiseerd door de Tweede Kamerleden Julian Bushoff (PvdA/GrL), Judith Tielen (VVD) en Danielle Jansen (NSC). Perehudoff, voorgedragen als onafhankelijke deskundige door Stichting Wemos, benadrukte de noodzaak van transparantie in medicijnprijzen en de bescherming van mensenrechten binnen de gezondheidszorg.

Deze hoorzitting maakt deel uit van een reeks activiteiten van de Commissie VWS, gericht op het aanpakken van de hoge prijzen van geneesmiddelen en het verbeteren van het toekomstige geneesmiddelenstelsel. De inzichten en aanbevelingen die Perehudoff tijdens de hoorzitting deelde, dragen bij aan de bredere discussie over hoe de toegankelijkheid en betaalbaarheid van medicijnen gewaarborgd kunnen worden.

Dr. S.K. (Katrina) Perehudoff

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht