Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.
Op 12 januari 2024 verscheen Hannah van Kolfschooten in de Briefing van de Algorithm Watch, Automated Society Newsletter, over ageism in software voor machinaal leren gericht op de gezondheidszorg.
De AI-wet beschermt vooral 'gebruikers' van AI-systemen, maar in de gezondheidszorg is de verzekeraar, het ziekenhuis of de zorgprofessional vaak degene die het AI-systeem 'gebruikt'. Hierdoor blijft de patiënt - degene die risico loopt - buiten schot. Hannah van Kolfschooten

In de nieuwsbrief uit Hannah van Kolfschooten, van het Law Centre for Health and Life, haar bezorgdheid over leeftijdsgebondenheid discriminatie in de gezondheidszorg gerichte machine-leersoftware, waarbij ze de aandacht vestigt op zaken als bevooroordeelde gegevens, uitsluiting van oudere personen van onderzoeken of proeven, en mogelijke schade voor patiënten als gevolg van ontoereikende wettelijke bescherming, waarbij ze de noodzaak benadrukt van meer inclusieve en ethische praktijken bij de ontwikkeling en inzet van AI in de gezondheidszorg.

Mr. H.B. (Hannah) van Kolfschooten LLM

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Gezondheidsrecht