Voor de beste ervaring schakelt u JavaScript in en gebruikt u een moderne browser!
Je gebruikt een niet-ondersteunde browser. Deze site kan er anders uitzien dan je verwacht.

Op 4 september 2021 spreekt Hannah van Kolfschooten in het radioprogramma Nieuwsweekend van NPO Radio 1 over de impact van een ongezonde voedselomgeving en de juridische mogelijkheden die gemeenten hebben om het aanbod van ongezond voedsel te reguleren.

Overgewicht en obesitas veroorzaken wereldwijd grote gezondheidsproblemen. Toch schieten de fastfoodketens en cafetaria’s als paddenstoelen uit de grond en de gemeentes zien het met lede ogen aan. Ze kunnen bijna niets doen om de aanbieders van ongezond eten te weren. Dus zoeken zij naar juridische gronden om de strijd met het ongezonde voedsel aan te gaan. Twee onderzoekers van het Law Center for Health & Life, Hannah van Kolfschooten en Anniek de Ruijter, droegen bij aan het onderzoek in opdracht van de gemeente Amsterdam, Ede, Rotterdam en Utrecht.

Het onderzoek beoogde inzicht te krijgen in de juridische mogelijkheden om als gemeente een gezonde voedselomgeving te waarborgen. In gesprek met de presentatoren van Nieuwsweekend bespreekt Van Kolfschooten de (indirecte) mogelijkheden die gemeenten nu hebben om een gezonde voedselomgeving te waarborgen en wat er juridisch zou moeten veranderen om gemeenten meer ruimte te geven. 

Mr. H.B. (Hannah) van Kolfschooten LLM

Faculteit der Rechtsgeleerdheid

Staats- en bestuursrecht