For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
We zijn verheugd Jannet Vaessen te verwelkomen als Senior Research Fellow bij het Law Centre for Health and Life. Haar interdisciplinaire perspectief, gebaseerd op een master in moderne geschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam, helpt haar de ingewikkelde verbanden tussen recht, gezondheidszorg en maatschappelijke dynamiek te begrijpen. Ze zal onderzoek doen naar het concept van diversiteit in de gezondheidszorg in samenhang met het recht op gezondheid.

Kun je wat meer over jezelf vertellen?  

Mijn naam is Jannet Vaessen, ik ben 54 jaar oud en mijn man en ik wonen in Schoorl. Onze twee kinderen studeren in Amsterdam. Na 20 jaar een dynamische NGO te hebben geleid, wilde ik 'verandering' meer op academisch niveau onderzoeken. Dus toen ik werd uitgenodigd om het onderzoeksteam van het LHCL te versterken als senior research fellow of practice, accepteerde ik dat graag. Ik ben opgeleid als historicus in de moderne geschiedenis en vind het erg inspirerend om verbanden en verschillen te vinden tussen periodes, perspectieven en disciplines om de kennis en het begrip van de tijd waarin we leven uit te breiden.  

Waar zal je onderzoek bij LCHL zich op richten?  

Mijn onderzoek gaat over de paradigmaverschuiving (naar het concept van diversiteit) in de gezondheidszorg in relatie tot het recht op gezondheid. In mijn vorige baan observeerde ik van dichtbij hoe wetenschappelijke ideeën de maatschappij kunnen veranderen en vice versa en hoe dit professionals, het publiek en de maatschappij beïnvloedt. Als Senior Research Fellow kan ik dit 'opnieuw onderzoeken', voortbouwend op academische theorieën in verschillende disciplines: geschiedenis, sociologie, antropologie, recht.  

Wat heeft je geïnspireerd om dit specifieke vakgebied te kiezen?  

Mijn eerdere werk riep de vraag op hoe het recht mensenrechten zo goed beschrijft en toch verschillende uitkomsten heeft voor verschillende groepen, zelfs in Nederland. Ik hoop met mijn LHCL-onderzoek een bijdrage te kunnen leveren aan discussies over deze discrepantie en bevindingen te kunnen aanreiken aan belanghebbenden. Over het algemeen denk ik dat een rode draad in al mijn werk is om te verkennen en te laten zien hoe tijden veranderen en hoe ieder van ons daar zijn unieke rol in kan spelen.