For best experience please turn on javascript and use a modern browser!
You are using a browser that is no longer supported by Microsoft. Please upgrade your browser. The site may not present itself correctly if you continue browsing.
Katrina Perehudoff, Pramiti Parwani en Anniek de Ruijter van het Law Centre for Health and Life publiceerden samen met Carlos Dúran, Ivan Demchenko, Valentina Mazzanti en Fatima Suleman een artikel in The Lancet Regional Heath over de impact van de Europese Unie op de toegang tot medicijnen in lage- en middeninkomenslanden.

De verkennende studie analyseert de impact van wet- en regelgeving en beleid van de Europese Unie (EU) op de toegang tot geneesmiddelen in lage- en middeninkomenslanden (LMIL's) buiten de EU van 1995 tot 2021. Er worden drie belangrijke manieren geïdentificeerd waarop de EU de toegang tot geneesmiddelen in LMIL's beïnvloedt: via expliciete overeenkomsten tussen de EU en LMIL's (bijv. toetredings-, handels- en economische overeenkomsten); het vertrouwen van LMIL's in interne regelgeving, normen of methoden van de EU (bijv. markttoelating); 'zachte' vormen van EU-invloed (bijv. onderzoeksfinanciering, capaciteitsopbouw). De studie benadrukt de noodzaak van mondiale beginselen voor billijke toegang als leidraad voor het EU-beleid op dit gebied, gezien de gefragmenteerde aard van de EU-acties op farmaceutisch gebied. 

Dr. S.K. (Katrina) Perehudoff

Faculty of Law

Gezondheidsrecht

P. (Pramiti) Parwani

Faculty of Law

Gezondheidsrecht